Publicador de continguts


Jaime Martínez inaugura la passarel·la del cementeri que facilita el trànsit entre la zona monumental i el tanatori


13 de juny de 2024

El pont, instal·lat damunt el torrent de la Riera, té una longitud de 26 metres i un pes de 13 tones

Palma, 13 de juny de 2024.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha inaugurat la nova passarel·la per als vianants que ha instal·lat l’Empresa Funerària Municipal, EFM, per a facilitar el trànsit entre la zona monumental del cementeri de Palma i el sector 6 del recinte funerari, on es troba l’edifici de serveis i el tanatori de Son Valentí. A l’acte també hi ha assistit la tinenta de batle d’Infraestructures i Accessibilitat i presidenta de la EFM, Belén Soto, i el gerent, Carlos Martínez de Tejada.

L’objectiu d’aquesta actuació, amb un pressupost de 590.000 euros, és integrar el tram del torrent de la Riera a les instal·lacions del cementeri de Son Tril·lo i el projecte ha inclòs la construcció de diversos vials per als vianants i de miradors que s’integraran en el traçat d’un gran passeig enjardinat.

L’estructura metàl·lica que conforma la passarel·la, que ha estat construïda a Mallorca, té un pes de 13 tones i una longitud de 26 metres. En aquest sentit, Martínez ha destacat que gràcies a aquesta actuació “se soluciona la principal causa de desconnexió entre la part més antiga i la moderna del cementeri. El nostre objectiu és fer d’aquesta instal·lació un emplaçament modern dotat de bones comunicacions i infraestructures on es facilita la mobilitat entre els diferents espais”. El batle, així mateix, ha ressaltat el treball de tot el personal de l’EFM, “pel component d’acolliment que brinden als usuaris i per acompanyar emocionalment les persones que visiten el recinte funerari i passen per una experiència summament dolorosa, com és la pèrdua d’un ésser estimat”. També ha anunciat que la gerència “continuarà treballant per a millorar encara més la comoditat i la funcionalitat del cementeri”.

Una vegada inaugurat el pont, el primer edil ha fet un recorregut per les instal·lacions del cementeri per a comprovar les diferents millores que s’hi han realitzat els darrers mesos. Després s’ha acostat fins a la nova rotonda interior que s’ha construït per a facilitar la circulació i on s’ha plantat “l’Arbre del Record”. Aquest exemplar va ser instal·lat a l’entrada de Son Tril·lo el passat dia de Tots Sants perquè els ciutadans hi poguessin penjar notes personals als éssers estimats morts i tots els missatges s’han guardat en una urna que el batle ha enterrat al costat de les seves arrels.

https://youtube.com/watch?v=0prpZAo_Q90&feature=shared

Data darrera modificació: 14 de juny de 2024